Burger_King_logo2A Burger King Magyarország hálózatában 2009-ben kezdődtek a GI Touch Group rendszerének fejlesztései. A kezdetben csak három étteremben üzemeltetett terminálok sikereit követően 2010-től a teljes hálózatban – több mint 100 terminállal – működik a GI Touch rendszer.

A GI Touch rendszer használatával a Burger King magyarországi üzleteiben a marketing és kutatási költségek jelentősen csökkentek. A GI Touch rendszer digitális médiafelületén megjelenített termékek eladása átlagosan 60%-kal növekedett.

A GI Touch rendszer folyamatosan mérhetővé tette a kulcsfontosságú vállalati mutatókat. A GI Touch rendszer bevezetése óta a Burger King magyarországi üzleteiben 14%-kal nőtt az NPS (Net Promoter Score), a teljesítmény legfőbb, a vásárlói tapasztalat átformálását jelző mutatója. A GI Touch rendszer által mért vállalati NPS-t a menedzserek ösztönző- és bónuszrendszerében is sikeresen alkalmazza a gyorsétterem-hálózat.

burgerking1

A Burger King fontosabb teljesítménymutatói: az étterem tisztasága, a munkatársak megjelenése, a rendelésfelvevő munkatárs kedvessége, a rendelés pontossága, a kiszolgálás gyorsasága, a termékek íze, minősége, hőmérséklete és az ár-érték aránya. Ezeket a GI Touch rendszer terminálján egy vevő–egy kérdéssel mérik, ami 15-20%-os válaszadási hajlandóság mellett napi több száz, havi százezret is meghaladó releváns adatot eredményez.

A munkaruha megváltoztatásakor például a GI Touch rendszeren keresztül feltett kérdésre adott vásárlói válaszok alapján választották ki a teljes hálózat új, piros egyenruháját. Volt olyan egyedi kutatásuk is, amikor azt vizsgálták, a hamburgerekbe tett hagyma és az általa keltett kellemetlen szag zavarja-e a vevőket. Az összesített eredmények ismeretében vezették be, hogy a rendelésfelvevő minden esetben megkérdezi, hagymával vagy nélküle készítsék a terméket.

A Burger Kingben lényegesen egyszerűbbé, olcsóbbá és hatékonyabbá vált az akciók, a termékek, promóciók kommunikálása. A sikeres eladásösztönzés mellett professzionálisabb céghatást is eredményezett a GI Touch rendszer alkalmazása.

www.burgerking.hu